Amagar Taula de Continguts

El vídeo com a eina de comunicació a l’aula. Usos i tractament didàctic

Mòdul 2. Vídeo digital i Internet

Exercicis

1. OBJECTIU

Aquest és un mòdul amb un contingut tècnic. Es tracta d’introduir-se en el vídeo digital i en la seva transmissió per Internet. En el mòdul es tracta també el coneixement de la càmera de vídeo i l’edició de vídeo per Internet, però només com a procediment. En els propers mòduls tractareu el llenguatge audiovisual i l’edició de vídeo, i fareu exercicis de com construir una narració audiovisual.

2. CONTINGUT

  • Com en el mòdul 1, l’espai del fòrum serà una eina clau per a l’aprenentatge col.laboratiu, mitjançant debats i resolució de dubtes. Si bé no us proposem un tema concret per al debat, si que creiem que és molt important compartir coneixements i resoldre dubtes en la comunitat. Així també el vostre formador o formadora us podrà anar proposant temes relacionats amb el mòdul per debatre.
  • D’altra banda, en aquest mòdul haureu d’aprendre a obrir comptes en alguns publicadors de vídeo i saber configurar-los. Es important saber treure partit de totes les possibilitats d’aquests publicadors i entendre les diferències que hi ha entre ells. Podeu aprofitar l’obertura del compte per a què us serveixi en algun dels vostres projectes de centre o pel propi projecte final. Així, doncs, la configuració del compte, amb el nom, llistes de reproducció etc., queda a la vostre elecció.
  • Per últim, us proposem aprendre a editar vídeos des d’Internet. Si bé aquesta opció en l’actualitat no és una solució encara viable i definitiva, de segur que serà una de les de més ús en un futur. Així mateix, us servirà per poder fer petites edicions, tant pròpies com les que es demanen en el següent mòdul.



3. CONDICIONS DE LA PARTICIPACIÓ I LLIURAMENTS

  • És important que respecteu el calendari de lliuraments que marca el curs. Si sorgís algun problema, poseu-vos en contacte amb el vostre formador o formadora.
  • Fer com a mínim una intervenció a l’espai de l’aula del fòrum, participant en els debats que proposi el formador o formadora, posant en comú les experiències, els dubtes i els descobriments o coneixements que es van adquirint.
  • Obrir un compte de Youtube i configurar-lo. Posteriorment enviar un missatge al vostre formador o formadora, tot deixant constància de l’adreça corresponent, i compartir-la amb el fòrum del grup.
  • Obrir un compte de Photobucket i fer una petita edició amb Adobe Express. Les imatges poden ser extretes de les proves que heu fet amb la càmera, o d’altres que tingueu. Podeu fer servir entre un mínim de tres i un màxim de deu plans per l’edició i amb un temps total d’entre 10 a 30 segons. Es bàsicament un exercici per aprendre els procediment del programa, ja fareu els exercicis de composició i llenguatge en propers mòduls.



4. FEEDBACK
Davant qualsevol imprevist, dubte, problema, etc., que pugui anar sorgint durant el procés de treball, és molt aconsellable que ho aneu comentant amb el formador o la formadora que tingueu.

Tornar al principi del document