En aquesta pràctica us proposem que conegueu alguns blocs educatius i la lectura i reflexió sobre les seves possibilitats didàctiques.
Al document ”Els blocs: una fórmula a l’abast de tothom per exercir el poder digital” del Departament d’Educació hi podeu llegir alguns fragments tan interessants com aquests:
“Un bloc és un lloc virtual on es poden realitzar aportacions, personals o col·lectives, al voltant de determinats temes sense necessitat de cap programa d’edició de pàgines web. […] fomenta el treball col·laboratiu i l’intercanvi gràcies a la possibilitat de comentar la informació que s’hi transmet.”
“L’ús de blocs fa que l’alumne/a:
EduBlogs Ofereix des del CRP del Tarragonès una classificació de blocs per temàtica i amb enllaços a recursos educatius:
http://phobos.xtec.cat/crp-tarragones/zonatic-n/edublogs/
Blocat és un servei per llegir i/o publicar blocs. L’usuari/ària pot crear gratuïtament el seu propi bloc en 4 passos.
http://www.bloc.cat/
Des de la part dreta de la portada de la XTEC hi ha un accés aXTECBlocs des d’on el professorat i els centres podem crear tots els blocs que desitgin d’una manera senzilla intuïtiva i ben pautada. A la pàgina de XTECBlocs s’hi troba molta informació. Us aconsello que comenceu per clavar un cop d’ull als blocs que han fet des dels centres o el professorat, tot seguit mireu Funcionament dels blocs i ben aviat cliqueu Crea el teu bloc:
http://blocs.xtec.cat/
Seguiu els passos que indiquen des de les dues opcions que tens en aquesta imatge. Si encara no teniu un bloc propi o per a la classe, ara és el moment, animeu-vos! Els vostres alumnes agrairan poder treballar-hi!:
També hi podeu llegir: Com s’hi participa, Qui ho organitza, Qui són i, sobre tot, Per què Escoles en xarxa?
IES Santa Maria d’Eivissa (Eivissa)
IES Penyagolosa (Castelló de la Plana)
IES Comte Guifré (Perpinyà)
IES Thos i Codina (Mataró)
IES Salvador Espriu (Barcelona)