Canvia de cara!

Aquesta pràctica presenta activitats adreçades al cicle inicial de primària que permeten treballar la comprensió lectora, així com jugar amb el vocabulari que fa referència a les parts i les expressions d’una cara. És un joc de llengua que afavoreix la descoberta del lèxic per mitjà de l’experimentació.

Desenvolupament de la pràctica

  1. Aneu a edu365.cat | Primària | Llengua catalana | Enllaços | Canvia de cara!. Se us obrirà una pàgina com aquesta:
    http://www.xtec.cat/satis/ra/anicara1.swf
    Canvia de cara
  2. Observeu que la pantalla té tres parts diferenciades:
    A l’esquerra, teniu una columna amb tot el vocabulari necessari.
    Cada una de les caselles de vocabulari conté diferents models, que podeu descobrir si cliqueu a les fletxes.
    A la dreta de la pantalla, apareix el dibuix de la cara que vosaltres mateixos confegiu, depenent de les diferents formes que trieu a la columna del vocabulari.
    A sobre del dibuix, hi ha un rètol vermell on podeu llegir: Descobreix aquesta cara. Si el cliqueu, us apareixen les pistes que cal seguir per fer la cara tal com indica.
    Descobreix aquesta cara

Programació de l’activitat

Disposar d’una fitxa de treball per a l’alumnat sempre és útil, tot i que de vegades a alguns alumnes el professorat els hi hagi de donar les instruccions orals perquè no són capaços de llegir-les o d’entendre-les.

  • Metodologia. És una activitat adreçada a cicle inicial que no supera una sessió d’una hora. Si disposeu de suficients ordinadors, podeu fer que els alumnes treballin individualment o per parelles. És convenient que, prèviament, abans d’anar individualment o per parelles a l’ordinador, a classe s’hagi fet alguna activitat de grup sobre descripció de cares.
    Una vegada acabada l’activitat a l’ordinador, cada alumne/a pot imprimir la cara que hagi fet i participar per parelles en un joc de taula de descripció similar al “Quién es quién”.

Informació complementària

Català
  • Podreu trobar contes i jocs sobre La Vaca Connie amb una interfície molt atractiva per a cicle inicial.
    http://www.lavacaconnie.com/home.htm
  • A Canviem el final, podeu veure-hi unes vinyetes desordenades que s’han d’ordenar amb dos finals diferents: un de bo i un altre de dolent. No vadis! la prevenció des de l’escola està organitzat per cicles: inicial, mitjà i superior. Molt recomanable per formar part de la programació d’una seqüència didàctica utilitzant-ho especialment com activitats prèvies o finals.
    http://www.edu365.cat/nobadis/index.htm
Castellà
  • El portal del Centro Virtual Cervantes disposa de cinc-cents jocs i passatemps en castellà: Pasatiempos de Rayuela. Estan classificats per tipus de continguts: funcional, gramatical, lèxic i sociocultural. També es pot accedir a una classificació per quatre nivells de dificultat: inicial, intermedi, avançat i superior. És un material de gran interès per jugar i practicar la llengua de forma lúdica.
    http://www.cvc.cervantes.es/aula/pasatiempos/pasatiempos1/

Tornar al principi del document