Exercici 1: Recollir les adreces d’Internet

Per recollir informació de pàgines web i trobar-les quan es necessitin es pot fer per mitjà de portals que permeten tenir les teves adreces d’interès a Internet classificades per etiquetes (tags) i d’aquesta manera accedir-hi des de qualsevol lloc. El portal http://del.icio.us/ és un dels més populars. Prèviament cal registrar-s’hi.

Ara, però com activitat fareu una anàlisi d’agunes web des del punt de vista educatiu destinat a la vostra aula per la qual cosa construïu un quadre de doble entrada que contingui els ítems següents: Títol i autor de la web, URL (adreça electrònica), Llengua, Continguts més significatius, Destinataris pensant en cursos o tipologia d’alumnes i Observacions.

Podeu utilitzar el format que us sigui més pràctic (un quadre de doble entrada en OpenOffice pot ser vàlid).

Heu d’incloure-hi un mínim de sis adreces. D’aquestes, dues han de ser visitades en el mòdul 1 i dues en el mòdul 2. les altres que citeu les heu d’haver trobat a Internet i han de tenir relació amb el contingut dels dos mòduls que heu fet. A les que facin referència al mòdul 1 i 2 indiqueu-hi les que considereu més interessants per a la vostra pràctica diària a l’aula o perquè els heu fet servir amb l’alumnat i les han valorat positivament.

Poden ser totes en català o en castellà, o bé combinar pàgines en les dues llengües.

Vegeu un model d’exemple de fitxa que podeu adaptar a les vostres necessitats.

Exercici 2: Opinar sobre un web

En aquest exercici, s’ha de donar l’opinió d’un dels webs que heu visitat en el mòdul 1 o en el mòdul 2, sempre des d’una perspectiva didàctica.

Cal comentar de quina manera el podríeu incorporar a la vostra programació del curs que estigueu impartint actualment. Indiqueu de forma breu:

  • Nivell. Curs al qual va dirigit i per a quin curs vosaltres utilitzaríeu el recurs, per a quin tipus de continguts, per a quina unitat de programació…
  • Requeriments tècnics. Maquinari i programari necessaris per a l’ús del recurs a l’aula, si són fàcils d’obtenir i manipular…
  • Requeriments TIC. Coneixements previs que ha de tenir l’alumnat per treballar amb fluïdesa, si es necessita donar moltes informacions complementàries sobre el seu ús per part del professorat…
  • Metodologia. Expliqueu breument quin ús faríeu del recurs i amb quina intencionalitat l’aplicaríeu (per a la presentació d’algun contingut, ampliació, exercitació d’activitats, avaluació d’objectius…).
  • Dificultats que veieu per aplicar aquest recurs i necessitat (o no) de fer modificacions per adaptar el recurs al grup, al tipus d’alumnat, al tipus d’unitat de programació…
  • Alumnat. Si disposeu de l’opinió de l’alumnat sobre el web perquè hi heu experimentat a l’aula seria interessant s’hi inclogués.
  • Etc.

Tornar al principi del document