Enrera
Orientacions per a la gestió econòmica
             
  1 Introducció
5 Aspectes tributaris
  2 El pressupost   6 Pautes per a una bona gestió econòmica  
  3 Les partides pressupostàries   7 Annex normatiu  
  4 Comptabilitat   8 Glossari  
 
   
Annex normatiu
 
   
  Normativa reguladora de l'autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics
   
  LLEI 4/1988, de 28 de març, reguladora de l'autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris de la Generalitat de Catalunya.
   
 

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

La Llei Orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, articula, d'acord amb el mandat de la Constitució, la participació de la comunitat escolar mitjançant el consell escolar del centre docent i assenyala el consell com a mitjà per al control social i la gestió dels fons públics assignats al centre. L'exigència de la Llei obliga a regular aquesta participació i aquest control pel que fa a la gestió econòmica dels centres docents no universitaris la titularitat dels quals correspon al Departament d'Ensenyament, amb la finalitat d'assolir la més plena eficàcia del servei públic de l'educació i l'adaptació de les necessitats d'una bona gestió a les peculiaritats d'aquest servei públic i de cada centre en particular.
Així, aquesta Llei reguladora de l'autonomia de gestió econòmica dels centres docents no universitaris de titularitat de la Generalitat de Catalunya defineix l'àmbit d'aplicació dels recursos econòmics que han de ser objecte de gestió pels centres i la finalitat d'aquesta gestió, i també les competències i les obligacions, pel que fa a aquests aspectes, del consell escolar, del director i del secretari-administrador, i estableix quins són els documents acreditatius de la gestió econòmica i el principi de comptabilitat, i també la subjecció deguda a la funció interventora.


Article 1.
Els centres docents públics de nivell no universitari de Catalunya la titularitat dels quals correspon al Departament d'Ensenyament gaudeixen d'autonomia en llur gestió econòmica en els termes establerts per aquesta Llei.


Article 2.
Són objecte de la gestió econòmica dels centres docents als quals és d'aplicació aquesta Llei:
a) Les assignacions als centres amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat i, si escau, d'altres administracions públiques per atendre les despeses de llur activitat.
b) Les quantitats derivades de la prestació de serveis diferents dels gravats per la legislació vigent en cada moment sobre taxes aplicables als serveis docents.
c) Els ingressos obtinguts per la venda de productes generats en l'activitat normal del centre, i per la venda de material i de mobiliari obsolets o deteriorats a fi de fer-ne, en aquest darrer cas, la substitució funcional, en la forma que s'estableixi per reglament.
d) La part que els correspon dels ingressos derivats de la utilització d'instal·lacions, d'immobles i de material assignats al centre, d'acord amb la normativa que la reglamenta.
e) Les quantitats i les rendes provinents de donacions o de llegats fets al centre per a finalitats docents, en els termes establerts per aquesta Llei, sens perjudici de les competències que en aquestes matèries té el Departament d'Economia i Finances.


Article 3
3.1 Els ingressos provinents de la gestió econòmica dels centres s'han de destinar necessàriament a subvenir a les despeses de llurs funcionament i equipament.
3.2 Correspon al consell escolar la distribució dels recursos econòmics als diversos àmbits de funcionament del centre. En cap cas no s'han de destinar aquests recursos a suplir obligacions que, quant a ampliacions, reformes, conservació, manteniment, serveis o subministraments, estiguin atribuïdes a l'Administració local o a l'autonòmica i altres entitats o persones físiques o jurídiques.
3.3 El director del centre ha d'executar els acords del consell escolar i autoritzar les despeses, ordenar els pagaments i fer les contractacions necessàries per al manteniment, els serveis i els subministraments, d'acord amb les quantitats assignades al centre, segons l'article 2 d'aquesta Llei. 3.4 El Departament d'Economia i Finances ha de determinar l'estructura i la periodicitat del compte de gestió, i l'aplicació a pressupost de l'esmentat compte, que cal retre al Departament d'Ensenyament.


Article 4
Als efectes d'aquesta Llei, són documents acreditatius de la gestió econòmica dels centres:
a) L'acta del consell escolaren la qual consta l'aprovació del pressupost amb el seu detall.
b) Els que reflecteixen la comptabilitat derivada de la gestió econòmica dels centres.
c) Les factures, els albarans i altres instruments acreditatius de l'aplicació del pressupost del centre, que han de constar convenientment arxivats.
d) Les actes del consell escolar on figuren els acords d'aquest òrgan respecte a la gestió econòmica del centre.


Article 5
5.1 Al final de cada any pressupostari el director del centre, com a president del consell escolar, ha de justificar al Departament d'Ensenyament la gestió econòmica.
5.2 La justificació del compte de gestió es pot fer mitjançant una certificació del consell escolar sobre l'aplicació donada als recursos totals del centre, la qual substitueix els justificants originals.
5.3 Els justificants han de quedar a disposició de la Intervenció General, de la Sindicatura de Comptes i, si s'escau, del Tribunal de Comptes per a fer les comprovacions oportunes en l'àmbit de les seves competències.


Disposició transitòria
La primera rendició de comptes a què fa referència l'article 4 d'aquesta Llei i la primera anualitat pressupostària a què es refereix l'article 5 d'aquesta Llei s'han d'acomplir el 31 de desembre de 1988.


Disposicions finals
Primera
S'autoritza el Consell Executiu a desplegar aquesta Llei.
Segona
Aquesta Llei entrarà en vigor el primer dia del trimestre següent al de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.


Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els Tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.


Palau de la Generalitat, 28 de març de 1988


Jordi Pujol
President de la Generalitat de Catalunya


Josep Manuel Basáñez i Villaluenga
Conseller d'Economia i Finances

   
  DECRET 235/1989, de 12 de setembre, pel qual es regula el procediment per dur a terme l'autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
   
 

La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, estableix la participació de la comunitat educativa en la gestió i el control econòmic dels centres mitjançant els seus consells escolars.
La Llei 4/1988, de 28 de març, defineix l'àmbit d'aplicació dels recursos econòmics que han de ser objecte de gestió, l'objecte d'aquesta gestió i les competències i les obligacions, en aquest respecte, dels òrgans de govern dels centres docents no universitaris, la titularitat dels quals correspongui al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Per al desplegament del marc general que estableix la Llei 4/1988, i de conformitat amb l'autorització de la seva disposició final 1, escau establir el procediment per a l'exercici de l'autonomia de gestió econòmica en els centres docents públics no universitaris que permeti assolir la màxima eficàcia en l'ús dels fons públics i alhora garanteixi el control necessari de les actuacions derivades d'aquesta gestió.
En virtut d'això, a proposta dels consellers d'Ensenyament i d'Economia i Finances, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1. Àmbit d'aplicació
Els centres docents públics de nivell no universitari, la titularitat dels quals correspon al Departament d'Ensenyament, ajustaran la seva gestió econòmica, excepció feta de la corresponent als serveis de menjadors, que tindran una normativa pròpia, al que disposa aquest Decret.

Article 2. Objecte de la gestió
Seran
objecte de la gestió econòmica del centre tots els ingressos que aquell pugui obtenir durant tot l'any, ja sigui per transferència des dels pressupostos de la Generalitat, per transferència des dels pressupostos d'altres administracions públiques, des d'altres institucions o entitats o com a resultat de la seva pròpia gestió.

Article 3. Pressupost del centre
El pressupost del centre serà anual i únic i reflectirà tots els ingressos i totes les despeses degudament agrupats. El projecte de pressupost inicial de cada any, elaborat pel secretari-administrador, serà presentat pel director, amb l'antelació suficient, per tal que sigui aprovat pel consell escolar abans del 30 de gener de l'any corresponent.
Durant l'exercici pressupostari el director, si s'escau, proposarà al consell escolar aquelles modificacions que consideri oportunes. En finalitzar l'any, i en tot cas dintre del primer quadrimestre de l'any següent, el director sotmetrà al consell escolar, per a la seva aprovació, la liquidació del pressupost de l'any anterior.
El centre no podrà comprometre despeses superiors al pressupost vigent.

3.1 Despeses del centre.
A efectes del pressupost i de la gestió econòmica es consideraran dos blocs:
a) Despeses destinades a l'ensenyament reglat i obligatori per als alumnes.
b) Despeses destinades a les activitats complementàries i extrascolars amb caràcter voluntari per als alumnes.

3.2 Ingressos del centre.
3.2.1 Els ingressos procedents del capítol II del pressupost del Departament d'Ensenyament, concepte de "despeses de funcionament", únicament es podran dedicar a despeses derivades de l'ensenyament reglat i obligatori per als alumnes; és a dir, en els centres d'ensenyament primari per cobrir les despeses de funcionament i en els centres d'ensenyaments secundaris per cobrir les despeses de funcionament, de manteniment i de conservació del centre.
3.2.2 Els altres ingressos procedents del Departament d'Ensenyament, però amb finalitat diferent de la del funcionament de l'ensenyament reglat, les possibles aportacions d'altres departaments, administracions o entitats i les aportacions, en tot cas, voluntàries, dels pares o d'altres persones, com també els ingressos derivats de gestió pròpia per part del centre, hauran de cobrir, necessàriament, totes les despeses programades i derivades de les activitats complementàries i extrascolars amb caràcter voluntari per als alumnes. El centre no podrà adquirir compromisos de despesa sense la confirmació prèvia de l'ingrés.
Pel que fa als ingressos, derivats de gestió pròpia, els centres s'atindran a les prescripcions que es detallen als apartats següents:
3.2.2.a) Els ingressos obtinguts per la venda de productes generats en l'activitat normal del centre i per la venda de material de mobiliari obsolet o deteriorat suposaran, en tot cas, el següent:
Que el consell escolar, directament o mitjançant la Comissió econòmica constituïda en el si del Consell, acordi els productes que poden ser objecte de venda, com també el material i el mobiliari que consideri obsolet o deteriorat.
Que el secretari-administrador faci constar en l'inventari del centre la circumstància de la declaració de material o mobiliari obsolet o deteriorat que correspongui.
Que, si més no, els ingressos obtinguts per la venda de material i de mobiliari obsolet siguin aplicats directament, dins del pressupost, a la seva substitució funcional, o bé a d'altres despeses de l'ensenyament reglat.
3.2.2.b) Els ingressos derivats de la cessió d'ús d'instal·lacions i d'immobles del centre requerirà el càlcul, per part d'aquest, dels mòduls de costos corresponents que hauran d'abonar les entitats o les persones que hagin sol·licitat la seva utilització, tenint en compte el següent:
En el cas de centres docents en els quals el manteniment, la conservació, els serveis de llum, d'aigua i de neteja vagin a càrrec de l'ajuntament, aquest podrà percebre l'import que correspongui al cost dels serveis al seu càrrec i acordar amb el centre la seva possible destinació. Els centres percebran directament l'import de la cessió d'ús del seu material i les seves instal·lacions.
3.2.2.c) Pel que fa a les aportacions de tercers, la inclusió en el pressupost del centre i la consegüent gestió econòmica de quantitats i de rendes provinents de donacions o de llegats fets al centre per a finalitats docents requerirà prèviament el següent:
L'acceptació de la donació o del llegat del bé moble per part del conseller d'Ensenyament.
L'acceptació de la donació o del llegat del bé immoble per part del conseller d'Economia i Finances.
L'atorgament i l'acceptació de donacions o de llegats, en cap cas podrà condicionar i limitar les competències del Consell escolar del centre, ni interferir la prestació dels seus serveis.

3.3 Dels romanents.
Els romanents procedents dels ingressos que recull l'article 3.2.1 s'hauran d'aplicar a la mateixa destinació en l'exercici següent. Tots els romanents que produeixin els serveis i les activitats que considera l'article 3.2.2 es destinaran a l'adquisició de material per al centre, a millores d'aquest o dels seus serveis i equipaments en l'exercici corrent, o s'incorporaran com a ingressos del següent però no es podran destinar a suplir obligacions que siguin atribuïdes a l'Administració local, o a l'autonòmica o bé a altres entitats o persones físiques o jurídiques.

3.4 Dipòsits dels fons.
Els fons
econòmics del centre, dipositats en entitats financeres, hauran de ser ingressats en un únic compte autoritzat pel director i pel secretari-administrador del centre.

Article 4. Execució del pressupost
El director del centre ha d'executar els acords del consell escolar, autoritzar les despeses, ordenar els pagaments i fer les contractacions necessàries per al manteniment, els serveis i els subministraments d'acord amb el pressupost del centre i amb les limitacions que assenyala l'article 1 d'aquest Decret. Queden explícitament excloses del seu àmbit de gestió, d'acord amb la normativa aplicable, les contractacions de personal docent i no docent i els serveis que el centre estigui obligat a oferir amb els seus propis mitjans, com també, en el cas d'ensenyament primari, els serveis de manteniment, de vigilància i de conservació del centre que corresponguin a l'ajuntament, d'acord amb l'article 52 del Decret 193/1967, de 2 de febrer, text refós de la Llei d'Ensenyament Primari, llevat que aquell hagi fet transferència suficient d'ingressos al centre, per fer front a la despesa, d'acord amb l'article 3.2 de la Llei 4/1988, de gestió econòmica.
Correspon al secretari-administrador l'ordenació, la cura i la custòdia dels llibres i dels arxius que recullin tot el que es deriva de la gestió econòmica, com també de les actes de la Comissió econòmica i n'estendrà les certificacions pertinents.
El consell escolar del centre, mitjançant la seva Comissió econòmica, farà el seguiment sistemàtic de l'execució del pressupost, i comprovarà l'aplicació donada als recursos totals del centre fent-ne constar en acta la corresponent aprovació.

Article 5. Justificació de l'execució del pressupost
Finalitzat l'any pressupostari el director del centre, com a president del consell escolar, presentarà al Departament d'Ensenyament, dins el primer quadrimestre de l'any següent, la justificació dels ingressos i del compte de gestió econòmica aprovat pel consell escolar.
La justificació es farà per certificació expedida pel secretari-administrador del centre, visada pel director, fent constar l'origen dels ingressos i l'aplicació donada als recursos totals del centre, a la qual s'adjuntaran els documents que, amb aquesta finalitat, estableixin el Departament d'Ensenyament i el d'Economia i Finances, entre els quals figurarà necessàriament l'acta de sessió del consell escolar aprovadora dels comptes. Els justificants de cada despesa (factures i d'altres) els mantindrà en custòdia el director del centre durant un període mínim de cinc anys.
Si el consell escolar del centre no dóna la seva aprovació a l'execució del pressupost, s'haurà de presentar la certificació corresponent, acompanyada d'una còpia del pressupost aprovat pel consell escolar, de la proposta de liquidació de pressupost i dels justificants de la seva execució.

Article 6. Incorporació de romanent
Atès el caràcter "en ferm" dels fons rebuts del pressupost de la Generalitat de Catalunya i dels altres recursos gestionats pels centres docents, el possible saldo de tresoreria existent a la fi de l'exercici econòmic no serà objecte de reintegrament i quedarà en poder dels centres docents. Aquest romanent haurà de figurar com a ingrés en el pressupost de l'any següent, d'acord amb el que estableix l'article 3.3 d'aquesta disposició.


Disposició final
Es faculta els consellers d'Ensenyament i d'Economia i Finances perquè, en funció de les seves competències, executin i despleguin aquest Decret.


Barcelona, 12 de setembre de 1989


Jordi Pujol
President de la Generalitat de Catalunya


Ramon Trias i Fargas
Conseller d'Economia i Finances


Josep Laporte i Salas
Conseller d'Ensenyament

   
  ORDRE de 16 de gener de 1990, de desplegament del Decret 235/1989, de 12 de setembre, que regula el procediment per dur a terme l'autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris del Departament d'Ensenyament.
   
 

El Decret 235/1989, de 12 de setembre (DOGC núm. 1204, de 10.10.1989), regula el procediment per dur a terme l'autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris del Departament d'Ensenyament.
D'acord amb la disposició final del Decret esmentat,

Ordenem:

Article 1
Aprovats els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a cada exercici econòmic, la Direcció General de Gestió de Professorat i Centres Docents notificarà a les delegacions territorials els recursos econòmics que se'ls assignen per al funcionament dels centres públics del territori corresponent per a l'any pressupostari. En el cas que no estiguin aprovats els pressupostos al principi de l'any pressupostari, s'assignarà una quantitat provisional basant-se en el pressupost prorrogat.

Article 2
La delegació territorial corresponent procedirà a la distribució individualitzada per centres d'acord amb els criteris generals que en aquest respecte li assigni la Direcció General i notificarà a cada centre l'import anual dels recursos assignats.

Article 3
La tramesa de fons als centres es realitzarà a l'inici de cada quadrimestre natural i en proporcions aproximades del 30, 30 i 40%, respectivament. La distribució entre els diferents conceptes de despesa dels recursos assignats al centre és competència del consell escolar, a proposta de la Comissió econòmica corresponent, tenint en compte el que estableix l'article 3 del Decret 235/1989, de 12 de setembre, d'autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris.

Article 4
En els centres on no hi hagi constituït el consell escolar, l'aprovació del pressupost i dels comptes de gestió serà encomanada a una comissió econòmica integrada en qualsevol cas pel director, un professor, un pare o tutor d'alumne i un alumne en els centres d'ensenyaments secundaris.

Article 5
A l'inici de cada curs, la Direcció General de Gestió de Professorat i Centres Docents instrumentarà, si escau, una transferència addicional de fons per als nous centres i adequarà l'import de la transferència de fons per aquells centres que variïn de forma important la seva estructura.

Article 6
L'acreditació documental i comptable de la gestió econòmica del centre es farà amb el llibre d'actes del consell escolar que comprendrà: Actes del consell escolar en què consti l'aprovació del pressupost amb el seu detall. Actes del consell escolar o de la Comissió econòmica respecte a la gestió econòmica del centre.

Article 7
La justificació de l'execució del pressupost a què fa referència l'article 5 del Decret 235/1989, de 12 de setembre, la faran els centres mitjançant els impressos els models dels quals s'adjunten als annexos 1 i 2 d'aquesta Ordre.

Article 8
Quan es produeixi un canvi de director s'estendrà en el llibre d'actes una diligència on es farà constar l'estat de comptes, la relació de factures pendents de pagament i la situació de l'inventari. El director entrant, o qui tingui assignades les seves funcions, estendrà una diligència fent-hi constar la seva conformitat o les observacions que consideri procedents. En cas de disconformitat, s'elevarà l'informe oportú al secretari de les delegacions territorials.

Article 9
En les zones escolars rurals constituïdes a l'empara del Decret 195/1988, de 27 de juliol, s'elaborarà un pressupost d'ingressos i despeses consolidat de zona que integrarà els pressupostos individualitzats de totes les unitats educatives que la componguin. Aquest pressupost consolidat serà elaborat pel secretari-administrador de la zona escolar rural i aprovat pels òrgans col·legiats de govern d'aquesta.

Disposicions finals
- 1 Es faculta els òrgans competents dels departaments d'Economia i Finances, i d'Ensenyament per al desplegament i l'execució d'aquesta Ordre.
- 2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.


Barcelona, 16 de gener de 1990


Josep Laporte i Salas
Conseller d'Ensenyament

Macià Alavedra i Moner
Conseller d'Economia i Finances

ANNEX 1

Centre.
Codi.
Localitat.
Servei territorial.
Exercici (any).

PRESSUPOST LIQUIDAT I APROVAT pel consell escolar el (data)

1 Ingressos

Codi: 1. Procedència: administració autonòmica.
Codi: 1.1. Procedència: despeses de funcionament.
Codi: 1.2. Procedència: posada en funcionament de nous serveis.
Codi: 1.3. Procedència: manteniment de centres.
Codi: 1.4. Procedència: conservació i reparacions ordinàries.
Codi: 1.5. Procedència: altres crèdits del Departament d'Ensenyament.
Codi: 1.6. Procedència: altres departaments de la Generalitat.
Total codi 1.

Codi: 2. Procedència: corporacions locals.
Codi: 2.1. Procedència: ajuntaments.
Codi: 2.2. Procedència: consells comarcals.
Codi: 2.3. Procedència: diputacions.
Total codi 2.

Codi: 3. Procedència: altres administracions públiques.
Total codi 3.

Codi: 4. Procedència: pares i alumnes.
Codi: 4.1. Procedència: associacions de pares d'alumnes.
Codi: 4.2. Procedència: alumnes i/o pares d'alumnes.
Total codi 4.

Codi: 5. Procedència: activitat del centre.
Codi: 5.1. Procedència: venda de productes generats.
Codi: 5.2. Procedència: venda de materials obsolets.
Codi: 5.3. Procedència: cessió d'ús d'instal·lacions o material.
Codi: 5.4. Procedència: prestació de serveis.
Total codi 5.

Codi: 6. Procedència: donacions.
Total codi 6 .

Codi: 7. Procedència: indemnitzacions d'assegurances.
Total codi 7.

Codi: 8. Procedència: romanents de l'any anterior.
Total codi 8.

Codi: 9. Procedència: ingressos pendents confirmats per escrit.
Total codi 9.

Codi: 10. Procedència: interessos bancaris.
Total codi 10.

Total d'ingressos.

—- 2 Despeses

Codi: 1. Concepte: subministraments continuats.
Codi: 1.1. Concepte: energia elèctrica.
Codi: 1.2. Concepte: combustibles.
Codi: 1.3. Concepte: aigua.
Codi: 1.4. Concepte: altres.
Total codi 1.

Codi: 2. Concepte: neteja.
Codi: 2.1. Concepte: útils i productes.
Codi: 2.2. Concepte: empreses de neteja.
Codi: 2.3. Concepte: altres.
Total codi 2.

Codi: 3. Concepte: material general d'oficina.
Codi: 3.1. Concepte: paper.
Codi: 3.2. Concepte: material general d'oficina.
Codi: 3.3. Concepte: altres.
Total codi 3.

Codi: 4. Concepte: informacions i documentació.
Codi: 4.1. Concepte: llibres.
Codi: 4.2. Concepte: publicacions periòdiques.
Codi: 4.3. Concepte: software.
Codi: 4.4. Concepte: enregistraments audiovisuals.
Codi: 4.5. Concepte: altres.
Total codi 4.

Codi: 5. Concepte: altres subministraments.
Codi: 5.1. Concepte: vestuari i uniformes.
Codi: 5.2. Concepte: productes farmacèutics.
Codi: 5.3. Concepte: material fungible didàctic.
Codi: 5.4. Concepte: material higiènic.
Codi: 5.5. Concepte: altres.
Total codi 5.

Codi: 6. Concepte: comunicacions.
Codi: 6.1. Concepte: servei postal.
Codi: 6.2. Concepte: servei telefònic.
Codi: 6.3. Concepte: servei telegràfic.
Codi: 6.4. Concepte: altres.
Total codi 6.

Codi: 7. Concepte: lloguers.
Codi: 7.1. Concepte: fotocopiadores.
Codi: 7.2. Concepte: aparells audiovisuals.
Codi: 7.3. Concepte: instruments musicals.
Codi: 7.4. Concepte: altres lloguers.
Total codi 7.

Codi: 8. Concepte: manteniment.
Codi: 8.1. Concepte: prevenció d'incendis.
Codi: 8.2. Concepte: ascensor.
Codi: 8.3. Concepte: calefacció.
Codi: 8.4. Concepte: instal·lació elèctrica.
Codi: 8.5. Concepte: ordinadors.
Codi: 8.6. Concepte: màquines d'escriure.
Codi: 8.7. Concepte: reprografia.
Codi: 8.8. Concepte: utillatge tallers.
Codi: 8.9. Concepte: edifici i instal·lacions.
Codi: 8.10. Concepte: material de laboratori, esports i similars.
Codi: 8.11. Concepte: altres.
Total codi 8.

Codi: 9. Concepte: reparacions.
Codi: 9.1. Concepte: edificis.
Codi: 9.2. Concepte: instal·lacions.
Codi: 9.3. Concepte: mobiliari.
Codi: 9.4. Concepte: màquines d'escriure.
Codi: 9.5. Concepte: material de reprografia.
Codi: 9.6. Concepte: material audiovisual.
Codi: 9.7. Concepte: ordinadors.
Codi: 9.8. Concepte: material de laboratori, esports i similars.
Codi: 9.9. Concepte: utillatge de tallers.
Codi: 9.10. Concepte: altres.
Total codi 9.

Codi: 10. Concepte: adquisició de material inventariable.
Codi: 10.1. Concepte: mobiliari.
Codi: 10.2. Concepte: material audiovisual.
Codi: 10.3. Concepte: material de reprografia.
Codi: 10.4. Concepte: ordinadors i perifèrics.
Codi: 10.5. Concepte: material de laboratori, esports i similars.
Codi: 10.6. Concepte: material tallers.
Codi: 10.7. Concepte: material d'oficina.
Codi: 10.8. Concepte: altres.
Total codi 10.

Codi: 11. Concepte: treballs realitzats per empreses.
Total codi 11.

Codi: 12. Concepte: assegurances.
Codi: 12.1. Concepte: edificis.
Codi: 12.2. Concepte: contingut.
Codi: 12.3. Concepte: responsabilitat civil.
Codi: 12.4. Concepte: vehicles.
Codi: 12.5. Concepte: altres.
Total codi 12.

Codi: 13. Concepte: desplaçaments externs.
Codi: 13.1. Concepte: transport.
Codi: 13.2. Concepte: visites culturals.
Codi: 13.3. Concepte: allotjament i manutenció.
Codi: 13.4. Concepte: formació del professorat.
Codi: 13.5. Concepte: altres.
Total codi 13.

Codi: 14. Concepte: despeses per obligacions contretes pendents de pagament.
Total codi 14.

Codi: 15. Concepte: romanent.
Total codi 15.

Codi: 16. Concepte: despeses bancàries.
Total codi 16.

Codi: 17.
Concepte: liquidacions d'IVA.
Total codi 17.

Total de despeses.

LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST

1 Ingressos.
1.1 Efectius en l'exercici.
1.2 Pendents d'efectuar. Total.

2 Despeses.
2.1 Pagaments efectuats
2.1.1 Despeses específiques en activitats reglades.
2.1.2 Despeses específiques en activitats no reglades.
2.1.3 Despeses generals en activitats reglades i no reglades. Total.
2.2 Pagaments pendents d'efectuar.
2.2.1 Despeses específiques en activitats reglades.
2.2.2 Despeses específiques en activitats no reglades.
2.2.3 Despeses generals en activitats reglades i no reglades. Total.

3 Romanents de l'exercici.
3.1 Romanents líquids:
3.2 Altres romanents.

Total.

ANNEX 2

El senyor/La senyora (nom i cognoms), secretari/ària del centre, certifico que a la sessió del consell escolar de (data) ha estat aprovat el compte justificatiu corresponent a l'exercici (any) i que el contingut del pressupost liquidat que s'adjunta és resum fidel del compte esmentat. Els documents justificatius romanen als arxius de la Secretaria del centre.
(Localitat i data).
El/La secretari/ària.
Vist-i-plau del/de la director/a.
Signatura i segell del centre.

   
  L'annex 1 d'aquesta Ordre està en fase de modificació, als efectes d'adaptar-lo a la nova classificació d'ingressos i despeses que ja recull el mòdul econòmic del programari de gestió dels centres.
   
  Altres referències normatives
 
  • Llei Orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, estableix la participació de la comunitat educativa en la gestió i control econòmic dels centres mitjançant els seus consell escolars. (LODE: BOE núm. 159, de 04.07.85).
  • Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització. procediment i règim jurídic de l'Administració de la generalitat de Catalunya. (DOGC núm. 1234, de 22.12.89).
  • Llei Orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'Ordenació General del Sistema Educatiu. (LOGSE: BOE núm. 238, de 04.10.90).
  • Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (BOE núm. 311, de 28.12.92). Modificada per la Llei 29/1998, de 13 de juliol (BOE núm. 167, de 14.07.98) i per la Llei 4/1999, de 13 de gener (BOE núm. 12, de 14.01.99).
  • Llei Orgànica 9/1995, de 20 de novembre, de la participació, l'avaluació i el govern dels centres. (LOPEGCD-LOPAG BOE núm. 278, de 21.11.95).
  • Llei 15/97, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya. (DOGC núm. 2548, de 31.12.97).
  • Reial Decret Legislatiu 2/2000, de 16 de juny, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques (BOE núm. 148 de 21.06.00).
  • Reial Decret 1098/2001, de 12 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament General de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques. (BOE núm. 257 de 26.10.01).
  • Decret 199/1996, de 12 de juny, pel qual s'aproven els reglaments orgànics dels centres docents públics que imparteixen educació secundària i formació professional de grau superior. (DOGC núm. 2218, de 14.06.96).
  • Decret 352/2000, de 7 de novembre, pel qual es regulen la constitució i composició del Consell escolar i l'elecció, nomenament i cessament del director i dels altres òrgans unipersonals dels centres docents públics (DOGC núm. 3263, de 10.11.00). Queda derogat el Decret 87/1986, de 3 d'abril, pel qual es regulen els òrgans de govern dels centres públics d'ensenyaments de nivell no universitari de Catalunya.
  • Decret 218/2001, de 24 de juliol, pel qual es regula l'ús social dels edificis dels centres docents públics. (DOGC núm. 3446, de 06.08.2001).
  • Decret Legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya. (DOGC núm. 3791A, de 31.12.02).
  • Resolució ECF/644/2002, de 22 de març, per a la conversió en euros dels imports de les taxes. (DOGC núm. 3605, de 28.03.02).
  • Ordre ECF/300/2002, de 18 d'abril, de comptabilitat de la Generalitat de Catalunya. (DOGC núm. 3716 de 09.09.02).
   
 
Amunt