L’objectiu d’aquesta pràctica és:
Els blocs també ens permeten penjar arxius sonors. Amb les eines del podcast podem penjar arxius d’àudio d’una manera molt senzilla.
A mida que augmenta la possibilitat comunicativa dels alumnes augmenten també les possibilitats de fer servir l’eina del podcast.
Hem de tenir present que el podcast és una eina que pot ser molt motivadora per a l’aprenentatge de la lectura (tant pels que comencen com pels que ja tenen un bon nivell lector).
Les activitats de memorització també queden recollides en l’ús del podcast ja que podem gravar poemes, cançons, acudits.... que primer els nens han memoritzat.
L’escolta atenta és un altre dels factors bàsics del podcast ja que ens permet treballar amb els alumnes l’aprenentatge a partir dels errors: Escoltem atentament per detectar els errors que fem i així poder millorar la següent producció.
Amb el podcast podem treballar les habilitats de comunicació i llengua oral però també podem treballar tots els continguts curriculars vinculats a altres àrees que vulguem. Aquí proposem uns exemples:
Hi ha diferents recursos i plataformes a internet (que formen part del que anomenem web2) que permeten poder pujar arxius d’àudio o bé fer gravacions directament.
Funcionen d’una manera similar als fotoblogs, un espai a internet on poder penjar els arxius d’àudio per a ser compartits si es vol.
Aquestes plataformes generen un embed, un codi que podeu enganxar en el vostre bloc a l’apartat code per tal que el so es reprodueixi directament en el vostre bloc.
El procés és senzill:
El wordpress permet que poguem instal.lar uns pluguins o conectors: El connector audioplayer fa possible incrustar un reproductor de fitxers en format mp3 que s’integra perfectament amb el WordPress i permet la reproducció dels àudios que estiguin penjats de la vostra web o de qualsevol altre lloc.
Per més informació podeu anar als materials de la Jornada Tècnica sobre wordpress.
El bloc també pot ser una bona eina per recollir els enllaços que fem servir a l’aula, siguin generals o temàtics. En aquest mateix curs, en el mòdul d’internet o pissarra digital podeu trobar molts recursos interessants.
Des del panell d’administració aneu a l’apartat Blogroll i a la pestanya afegir un enllaç poseu una adreça web (per exemple la de l’edu365 http://www.edu365.com), el nom visible serà el que poseu a l’apartat nom.
A continuació poseu uns quants enllaços més.
A la pestanya Manage Blogroll podem veure el llistat de tots els enllaços que hem posat. Allà podeu editar els enllaços (canviar el nom, l’adreça...) o eliminar-los.
Els enllaços ja seran visibles en el vostre bloc.