Aquesta pràctica té com a objectius:
Avui en dia les possibilitats educatives que ens ofereix l’anomenada web2 ens permet que els blocs siguin un espai on el text, la imatge i l’àudio s’acompanyin amb la finalitat de comunicar.
Aquest vídeo ens pot ajudar a entrendre l’evolució del “text” a internet així com l’evolució comunicativa d’internet i de la web en concret:
Com ja heu pogut llegir abans a les pràctiques anteriors, els blocs són una bona plataforma per poder mostrar i penjar imatges.
L’ús didàctic de les imatges és molt gran, les podem utilitzar per:
Hi ha diferents maneres de penjar imatges en el bloc:
Una altra manera seria utilitzar una plataforma de fotobloc on podeu pujar diferents fotografies.
Llavors la imatge la podríeu enllaçar des del vostre bloc posant la imatge tal com s’ha descrit anteriorment: inserint una imatge que s’allotja a internet.
Segons la Viquipèdia un Fotobloc és una variant de weblog (bloc), que consisteix bàsicament en una galeria d’imatges fotogràfiques publicades regularment per un o més autors. Generalment, amb la foto, el propietari del fotolog hi posa comentaris referits.
En aquesta adreça de la Jornada Tècnica d'audiovisuals: Comunicació i audiovisuals a Internet podeu trobar molta informació de diferents fotoblocs (tipus Flickr) que us poden anar molt bé, si el que voleu fer és penjar les imatges en un altre lloc diferent al vostre bloc.
Les utilitats didàctiques dels vídeos és molt gran, per aquest motiu a les aules fa temps que s’utilitza la imatge en moviment per acompanyar explicacions, investigacions, treball per projectes....
També l’ús del vídeo s’ha consolidat a les escoles pel que fa a poder comunicar-nos amb els pares: Passes de vídeos de sortides, activitats, dels tallers o de la quotidianitat de l’aula ha permés poder explicar millor als pares i mares com es treballa i quins són els objectius pedagògics.
Les possibilitats tècniques d’avui en dia ens permet poder incorporar el vídeo dins dels blocs d’una manera molt fàcil i senzilla permetent diverses possibilitats didàctiques:
Tenim diferents possibilitats:
Youtube:
Google Vídeo:
Si us registreu a youtube o a google video podreu pujar les vostres produccions.
Un cop les heu pujat la manera d’enganxar-les en el bloc és la que s’ha explicat a l’apartat anterior.
Podeu trobar algunes experiències interessants d’escoles que utilitzen els vídeos, el video cuentos del Ceip San Walabonso de Huelva (Niebla) són un bon exemple.
A la web de les jornades Comunicació i audiovisuals a Internet podeu trobar més informació sobre com registrar-vos a aquest tipus de servei de vídeo.