Enrera
Mòdul 6A
Utilització de l' Aula de Noves Tecnologies per a la Ciència
  Exercicis
   
 
 
1. Característiques del sensor de pH
   
 

a) Tal com heu fet a l'exercici 1 del mòdul 1, consulteu la descripció del sensor de pH al Manual de sensors i responeu les qüestions següents:

  • Quin és el rang de temperatura d'operació?
  • Quina és l'exactitud i la resolució del sensor?
  • Quin és el temps de resposta per al 95 % de la
    lectura?
  • Per què quan fem mesures amb el pHmetre la freqüència d'adquisició de dades no pot ser més gran de 0,1 Hz?

b) Envieu al tutor/a una còpia del projecte MultiLab que heu desat prèviament amb el nom de m6a_e1.

   
  2. Variació del pH en diluir un refresc
   
 

Envieu al tutor/a una còpia del projecte MultiLab que heu desat prèviament amb el nom de m6a_e2.

   
  3. Quantitat d'àcid acetilsalicílic en una aspirina
   
 

a) Envieu al tutor/a l'arxiu Valoració que heu guardat prèviament.

b) Envieu l'arxiu del càlcul en tant per cent d'àcid acetilsalicílic de la vostra aspirina que teniu guardat prèviament amb el nom d'aspirina.

   
  4. Mesura del pH del vinagre
   

Agafeu uns 50 ml de vinagre i mesureu-ne el pH. En configurar l'ajudant, feu-ho de la següent manera:

  • Freqüència: 1 mostra segon
  • Mode d'escalat: Escala completa
  • Mode de gravació: Substituir
  • Per temps: 20 segons

Quan hagueu pres les dades, editeu la taula i afegiu-la al projecte. Guardeu el projecte amb el nom de Vinagre a la carpeta m6a i envieu-lo al tutor/a.

   
   
 
Amunt