Enrera
Mòdul 2
Utilització de l' Aula de Noves Tecnologies per a la Ciència
  Pràctica
1
2
3
4
   
Exercicis
Exercicis
 
 
  Objectius
   
 

Els objectius d'aquest mòdul són:

  • Aprendre a utilitzar les principals eines de la barra d' eines de gràfic i del menú d' anàlisi de dades.
  • Saber com es configura una captació des del MultiLab amb la consola connectada a l'ordinador.
  • Aprendre a editar notes de prova del MultiLogPRO.
  • Conèixer les diferents maneres que té el sistema per calibrar un sensor.
   
  Continguts
   
 

A partir d'una experiència filmada, es realitzen una sèrie d' exercicis per aprendre a utilitzar les principals funcions de la barra d' eines de gràfic.

S' usen les dades de l' experiència anterior per aprendre a ajustar dades a una corba mitjançant les funcions Ajustament de corba i Ajustament manual d'una corba del menú ajudant d' anàlisi. També s'analitza el criteri per decidir si una corba està ben ajustada. A més, se suavitzen les dades de l' experiència amb la funció Promitjant i es comprova que això no afecta l'equació de la funció ajustada.

Per aprendre a configurar la captació de dades des del programari MultiLab, es mesura la velocitat del so en aire mitjançant dos micròfons separats 2 metres . A més ,s' exploren totes les possibilitats de configuració que ofereix el programa i s' explica com es poden editar notes des del MultiLab, que es poden bolcar a la consola, i que serveixen per orientar l' alumnat en cas de fer una captació autònoma.

Finalment, es revisen els diferents mètodes de calibratge dels sensors i es fa una pràctica de calibratge manual del sensor de conductivitat abans de mesurar la conductivitat de dues aigües.

   
  Bibliografia
   
  Bàsica
   
 
  • APARICIO, A i LOZANO,M. T. (2003). "Com determinar la concentració d'un sèrum fisiològic?", p. 1-31/1-369, p. G1_21/G1-23, dins Curs per a l'ús didàctic de les aules de noves tecnologies per a les ciències. Departament d' Educació. Generalitat de Catalunya.
  • CALVET, Miquel (2003). "Introducció a l' equip MultiLogPRO i al programa MultiLab", p. 0-17 / 0-29, dins Curs per a l'ús didàctic de les aules de noves tecnologies per a les ciències. Departament d' Educació. Generalitat de Catalunya.
  • FROST, Roger (1999). Data logging in practic, p. 81. London, UK. IT in Science.
  • SKOOG,D i WEST,D (1974). Fundamentos de Química Analítica, p. 668-669. Barcelona. Editorial Reverté, SA.
  Ampliació
   
 
  • Fourier Systems (2002). MultiLogPRO Guia d'Usuari. 4a edició. CD-ROM Documentació MultiLogPRO. TSD (Enosa).
  • SKOOG,D i WEST, D (1974). "Valoraciones conductimétricas" , p. 667-678, dins Fundamentos de Química Analítica, p. 667-678. Barcelona. Editorial Reverté, SA.
 
Amunt