Guia
Mapa
Mòdul 1
Mòdul 2
Mòdul 3
Mòdul 4
Mòdul 5
Mòdul 6
Pràctica 1
Pràctica 2
Pràctica 3
Pràctica 4
Exercici
   
  Explica'm un conte!!: una WebQuest
   

Les WebQuests són activitats col·laboratives que presenten un tema, sovint controvertit, misteriós, curiós, engrescador o atractiu, i una proposta de treball on la font d’informació és Internet i on el procés és tan important o més que el resultat final.

Les WebQuests estan dissenyades per ser fetes en grups de tres a cinc persones. Cada membre del grup de treball assumeix un rol, fa una recerca individual a Internet lligada al seu paper, i troba, selecciona i processa la informació que després compartirà amb el grup.
L'estructura de la WebQuest està prefixada pels apartats següents: introducció, tasca, procés, avaluació i conclusió.

Les WebQuests són fórmules idònies per integrar les TIC dins el currículum perquè impliquen l’ús de tots els recursos que les noves tecnologies poden oferir.

Explica’m un conte!! és una WebQuest adreçada als alumnes de cicle superior de primària.

   
Desenvolupament de la pràctica
   
Pràctica

1. Accediu a la WebQuest Explica’m un conte!!
Observeu, a la pàgina principal, les parts de la WebQuest. http://www.webquestcat.org/~webquest/contest/index2.htm /

 
Explica'm un conte
 
  2. Aneu a Introducció, on trobareu una explicació molt engrescadora per començar a treballar amb els alumnes. Cliqueu a la fletxa del final de la pàgina per tornar al menú principal.
 
  3. Ara cliqueu a Tasca. Explica quin és l’objectiu del treball. Si cliqueu a la fletxa, tornareu al menú.
 
  4. Cliqueu a Procés: explica sis activitats diferents i successives, i una activitat final. És important respectar l’ordre de les activitats, que són les que contenen la proposta didàctica de la WebQuest.
 
Activitats
 
  5. Aneu a Avaluació: s'hi presenten dos tipus: la que fa el professor/a, que ha de tenir en compte una sèrie de criteris d'avaluació (vegeu-los a Rúbrica global), i l’autoavaluació del grup, que segueix una pauta comuna a moltes WebQuests (vegeu-la a Autoavaluació del treball en grup).
 
  6. A Conclusions, podeu llegir una petita reflexió final de l’autora d’aquesta WQ, en què anima els alumnes a escriure, a escriure molt.
 
 

7. A Crèdits, trobareu informació sobre els orígens de les WebQuests, i enllaços molt interessants a WQ.cat, que us permetran conèixer millor les WQ.
http://www.webquestcat.org/

També podeu anar a:
Llengua catalana: http://www.xtec.cat/~cbarba1/RECURSOS/recursosllengcatalana.htm

Llengua castellana: http://www.xtec.cat/~cbarba1/RECURSOS/recursoscastella.htm

 
comunitat catalana de webquest
 
  8. A la Guia didàctica s'explica els objectius generals, els específics i la metodologia més adequada per treballar aquesta WQ. A més a més, us dóna diversos enllaços que us permetran ampliar la informació.
   
  9. També al portal XTEC podeu trobar un apartat destinat a les WebQuest de Primària. http://www.xtec.cat/recursos/webquests/htm/indexepri.htm
   
  Programació de l'activitat
   
Programació
  • Metodologia. L’activitat està pensada per dur-se a terme amb alumnes de cicle superior, en grups de tres membres. Cada grup ha de disposar d’un ordinador i ha de tenir accés a una impressora. Hi haurà una explicació prèvia i acurada per part del mestre/a sobre què és una WQ i sobre com s’organitza el treball.
  • Recursos. L’alumne/a comptarà amb una fitxa de treball, a més a més de l'explicació detallada que dóna la mateixa WQ.
  • Temporització. Aquesta WebQuest està pensada per a unes set o vuit sessions d’uns 45 minuts de durada. A cada sessió, es desenvoluparà un apartat del procés.
  • Material adjunt. Se us facilita un model de fitxa de treball fitxa que pot servir de guia introductòria per a l'alumnat.
   
  Informació complementària
   
Informació complementària Català
  Visiteu la WebQuest en català: Troba la flor màgica.
http://www.xtec.es/~eventur4/index.htm
   
  Castellà
 

Visiteu la WebQuest en castellà: Manolito Gafotas.
http://www.sgci.mec.es/br/cv/mgafotas/index.html

 
Amunt
   
   
XTEC Internet i llengua a secundària