Guia
Mapa
Mòdul 1
Mòdul 2
Mòdul 3
Mòdul 4
Mòdul 5
Mòdul 6
Pràctica 1
Pràctica 2
Pràctica 3
Pràctica 4
Pràctica 5
Pràctica 6
Exercici
   
  Els resultats d'aquests exercicis es poden redactar amb qualsevol processador de textos o amb el bloc de notes. No oblideu guardar els documents creats per lliurar-los al tutor/a del curs. Recordeu que, per superar el mòdul, heu d'enviar tres dels quatre exercicis proposats.
 
Exercici 1: Adaptació d'una webquest
   
Exercici

Les webquest són activitats estructurades i guiades en les quals la selecció de pàgines recomanades eviten als alumnes l'obstacle que suposa destriar la informació de qualitat del mar de recursos d'Internet. En la majoria dels casos, les webquests es plantegen de manera que el temps destinat a la cerca d'informació no sigui excessiu i els estudiants puguin dedicar-se amb més tranquilitat i seguretat a la consecució de la tasca plantejada.

 
En aquest exercici es demana que adapteu la webquest Curiositats científiques de la vida quotidiana de manera que els recursos recomanats permetin trobar la resposta als enigmes amb facilitat. Elegiu tres dels enigmes i seleccioneu un o més recursos a Internet per a cadascun d'ells.
  Prepareu un fitxer de text amb aquesta informació, deseu-lo amb el nom m6ex1 i envie-lo al tutor/a a través de la tutoria de l'educampus.
 
  Exercici 2: Disseny i elaboració d'una cacera del tresor
   
Exercici

En aquest exercici es proposa dissenyar una cacera del tresor amb un generador en línia i publicar-la de forma automàtica i gratuïta.

  • El primer que heu de fer és elegir el tema de la cacera, els objectius de l'activitat, els aspectes que avaluareu i els criteris d'avaluació que aplicareu. Recolliu aquesta informació en un fitxer de nom m6ex2.
  • En segon lloc, heu de preparar les preguntes i les adreces d'Internet on els alumnes trobaran les respostes.
  • Si voleu que la cacera sigui completa, prepareu una gran pregunta.
  • Penseu un títol suggerent i una introducció motivadora.
  • Prepareu una carpeta al disc dur de l'ordinador on desareu les imatges que vulgueu inserir a la pàgina.
  • Prepareu la vostra cacera amb un generador en línia.
    A la pràctica 2 d'aquest mòdul s'indica l'adreça d'una pàgina amb un generador en línia que publica de forma automàtica, i gratuïtament, el vostres treballs:
  • Accediu a aquesta pàgina i sol·liciteu un compte d'usuari. A continuació ja podreu crear la vostra cacera del tresor.
    Haureu de triar una plantilla i configurar-la al vostre gust (color de fons, tipus de lletra...). Podeu previsualitzar la pàgina i, quan us convenci el resultat, envieu-la.
    A continuació, només cal anar seguint les instruccions de l'aplicació i completar els apartats de la cacera: introducció, preguntes, recursos i la gran pregunta. L'aplicació genera de forma automàtica una URL per a la pàgina de la vostra cacera. Deseu aquesta adreça.

  Afegiu l'URL de la vostra cacera al fitxer m6ex2, comprimiu-lo i envieu-la al vostre tutor/a amb el mateix nom.
 
Exercici 3: Realitzacio del quadern virtual Càrregues i camps elèctrics a través de l'educampus i lliurament al tutor/a
   
Exercici

En aquest exercici us proposem que feu el quadern virtual a través de l'educampus. Recordeu que trobareu el quadern a la utilitat Materials d'aquest curs de l'educampus. Heu de fer el següent:

  • Respondre les preguntes
  • Fer intervencions
  • Practicar l'opció de desar les respostes

S'han de lliurar els fulls a mesura que es van acabant o el quadern sencer al tutor/a. Quan feu un lliurament, aviseu el tutor/a amb un missatge a través de la tutoria.

 

  Exercici 4: Preparació d'una activitat a l'educampus
   
Exercici

En aquest exercici es proposa completar l'activitat a educampus preparada a la pràctica 4. L'activitat que s'ha creat a la pràctica 4 té altres utilitats com el f`òrum i l'agenda que no s'han fet servir.

  • Crear un fòrum sobre algun tema relacionat amb els circuits i les instal·lacions elèctriques i fer una intervenció inicial per encetar el tema.
    La intenció és utilitzar el fòrum com un espai de comunicació i discussió entre l'alumnat de l'activitat que us permeti conèixer les seves idees prèvies sobre algun tema i observar la seva forma de cercar i analitzar la informació. En aquest cas, el tama podria ser, per exemple, els curtcircuits: què és un curtcircuit, com es produeix i quins efectes produeix sobre una instal·lació elèctrica.
  • Publicar el calendari de lliurament d'exercicis proposats als materials i les intervencions al fòrum a l'agenda. Per cada anunci, haureu d'afegir una nota.
  • Convidar el tutor o tutora d'aquest curs com a professor col·laborador de l'activitat. Ho podeu fer des de l'administració, només necessiteu el seu identificador xtec i únicament li heu de donar permís per gestionar convidats i per participar en fòrums.

Quan tingueu l'exercici preparat, aviseu el tutor o tutora, com sempre, a través de la tutoria de l'entorn FORMTIC.

   
   
   
 
Amunt
   
   
Internet i la física i química a secundària XTEC