Les seqüències d’activitats es configuren des de la pestanya Seqüències:
Després de crear algunes activitats, en aquesta pestanya podeu veure com estan distribuïdes seqüencialment. Vegeu l’exemple del projecte del mòdul 4:
Els elements d’aquesta llista es poden canviar d’ordre, copiar, esborrar..., mitjançant els botons de la barra d’eines:
El comportament dels botons d’avançar i retrocedir es configura, per a cada element de la llista, al plafó d’opcions que hi ha a la dreta:
En una seqüència es poden marcar determinats elements amb una etiqueta. Les etiquetes son com punts de llibre que ens poden servir per definir salts d’un lloc a un altre.
Per exemple, en un paquet de coneixement del medi podríem posar l’etiqueta “social” al punt de la seqüència on apareix la primera activitat de medi social, una altre etiqueta amb el text “natural” a la primera activitat de medi natural i una tercera etiqueta “inici” al primer punt de la seqüència. Això ens servirà per programar salts des de les caselles de la pantalla menú inicial al punt de la seqüència on comencen les activitats de cada tipus, i configurar el funcionament de les fletxes d’avançar i retrocedir per tal que tornin al menú inicial en acabar cada sèrie. Veiem-ho:
Primer preparem les activitats i creem una seqüència on hi apareguin totes. Els botons de la barra d’eines ens serviran per afegir, treure i modificar l’ordre dels elements de la llista:
{{ seq30.gif |Ordre de la llista}
A continuació definim etiquetes als punts singulars de la seqüència. Per posar una etiqueta només cal seleccionar l’element i escriure-la al control de text de la dreta:
El pas següent serà ajustar el funcionament de les fletxes d’avançar i retrocedir. Les accions possibles són: Avançar (o retrocedir), Aturar-se (el botó queda inactiu), Saltar a una etiqueta, Tornar al lloc on es va fer el darrer salt, o Sortir del JClic:
En el nostre cas haurem de fer les següents modificacions:
Botó d’avançar (fletxa endavant):
Botó de retrocedir (fletxa enrere):
Observeu que el JClic Autor dibuixa unes línies vermelles per delimitar cada bloc dins de la seqüència.
El JClic permet també l’ús de salts condicionals, que són bifurcacions on el camí a seguir es decideix en base als resultats i al temps emprat per l’alumne en la realització de les activitats. Amb els salts condicionals es poden preparar paquets d’exercicis on es vagi augmentant o disminuint el grau de dificultat en funció del percentatge d’encerts i d’errades comeses per cada alumne en la realització de les activitats.