Linkat detectarà el maquinari del servidor i us mostrarà una proposta d’instal·lació en cadascun dels aspectes següents:
Es poden fer canvis per adequar la proposta en funció de les nostres necessitats a cadascun dels apartats anteriors. Fareu un clic sobre el nom de l’apartat o bé amb el botó Canvia..., triareu l’opció.
En la majoria de les situacions no us caldrà fer cap canvi, però, si voleu, podeu fer una ullada als apartats: Mètode de partició, Programari i Gestor d’arrencada.
Si seleccioneu aquesta opció, ens sortirà una pantalla amb la proposta feta per Yast per fer la partició del disc dur que dependrà de les condicions inicials del nostre ordinador. Si creieu que la proposta de redimensionar el disc no és adequada podreu triar entre:
Amb la segona de les opcions podreu partir de la proposta i fer-hi les modificacions oportunes com per exemple redimensionar la part dedicada a utilitzar per Linux. Si escolliu la darrera de les opcions, podreu també escollir el disc per fer-hi la partició i encongir la partició de Windows segons el nostre criteri. Cal recordar que l’espai mínim necessari per a tot el programari i la partició swap és d’uns 3 Gb per a un sistema estàndard.
Fins que no acceptem la proposta establerta a la pantalla de configuració de la instal·lació cap de les modificacions a les particions no serà efectiva.
Si escolliu aquest opció podrem triar el tipus d’escriptori Linux que volem per defecte. En principi, l’opció escollida és el GNOME. Activant el botó de la “selecció detallada”, podrem escollir els paquets de programari que volem instal·lar.
Podeu afegir els paquets que no estan activats per defecte fent clic sobre la casella de verificació. La resta de programari que no és aquí podrà instal·lar-se més endavant.
El tipus del carregador d’arrencada per defecte és el GRUB que ens permet fer alguns canvis:
Si ho voleu, podeu definir que per defecte arrenqui en primer lloc el Windows. Per tal d’aconseguir aquest efecte, seleccionem l’opció Secció predeterminada i, amb el botó Editar, marquem la línia Windows i, a continuació, la validem fent un clic sobre el botó Defineix com a opció per defecte.
Una altra modificació que podríeu fer és canviar el lloc d’instal·lació del gestor d’arrencada de forma que l’arrencada del nostre Linux fos, per exemple, mitjançant un disquet (opció /dev/fd0). Per defecte, s’instal·la al master boot record del primer disc dur.
Amb l’opció Temps d’espera (timeout) es pot indicar el temps que tindrem per seleccionar una opció al GRUB.
El botó Edita els fitxers de configuració ens permet veure com quedaran els fitxers del GRUB després de les modificacions i realitzar qualsevol configuració manual.
Us apareixerà un missatge de confirmació que caldrà contestar afirmativament.