Enrera
Projecte
Dicapacitat motriu i TIC
 
 
   
 

El projecte de treball és l'element amb què conclou el curs. Té per finalitat que l'alumne/a apliqui de manera autònoma els coneixements apresos als mòduls. És indispensable per a superar el curs i tenir dret al certificat corresponent.

El projecte està planificat per realitzar-lo al final del curs i abastarà el període d'un mes, amb una dedicació de 12 hores.

 

Objectiu del projecte

El projecte ha de consistir en la creació d'un aplicatiu per a un grup de persones amb discapacitat motriu per poder solucionar un problema comú, o un aplicatiu pensat per a un/a alumne/a concret/a amb discapacitat motriu.

El projecte haurà de constar de dues parts: una part teòrica justificativa del projecte i una part pràctica consistent en un aplicatiu d'un dels programes següents explicats en el curs: Plaphoons, TocaToca, Tpwin, OpenOffice Impress o Power Point.

Cas que l'alumne/a estigui interessat/da en realitzar un treball vinculat a un altre dels programes vistos durant el curs, caldrà el vistiplau del tutor per poder realitzar-lo.

 

Fases en l'elaboració del projecte

En funció del calendari establert, es contemplaran les fases següents:

Proposta o propostes de projecte. Els participants han de lliurar als tutors les propostes detallades del projecte final.

Aprovació o no de la proposta. El tutor comunicarà als participants l'aprovació de la proposta o les rectificacions oportunes.

Lliurament d'una versió prèvia. Els participants lliuraran als tutors una versió no acabada del projecte per tal que aquests puguin valorar el seu abast real i aconsellar-ne els canvis corresponents.

Lliurament de la versió definitiva. Els participants lliuraran la versió definitiva del projecte acompanyada de la documentació en Word abans descrita.

 

Requeriments del projecte

El projecte de treball ha d'incloure:

  • La part teòrica justificativa, en un document del Word o Writer, explicant el tipus d'alumnat a qui va dirigit el projecte (pot ser la mateixa proposta ja presentada, però ara ben definida). Caldrà fer esment de les opcions d'accessibilitat als ordinadors que es poden aplicar a l'alumnat a qui va dirigit el projecte i la necessitat de considerar sistemes gràfics de comunicació. La documentació del projecte ha de ser un document que ha de seguir l'esquema següent:

    • Títol
    • Nom i cognoms de l'autor
    • Dades professionals de l'autor (centre de treball, assignatures que imparteix...)
    • Nivell educatiu a qui va adreçat
    • Justificació curricular (assenyalant quina part del curriculum es treballa)
    • Descripció dels materials desenvolupats
    • Orientacions tècniques per a la utilització
    • Orientacions didàctiques
  • L'aplicatiu: s'haurà d'elaborar a partir d'un dels programes següents: Plaphoons, TocaToca, Tpwin, OpenOffice, Impress o Power Point. Cas d'estar interessat en la realització d'un treball vinculat a un altre dels programes vistos durant el curs, caldrà el vistiplau del tutor per poder realitzar-lo.

    Recordeu que per garantir el correcte funcionament de molts dels programes, cal que l'aplicatiu vagi acompanyat de tots els fitxers que s'han utilitzat en l'elaboració del Projecte. Per això, caldrà incloure l'aplicatiu en una carpeta amb tots els altres fitxers (imatges, sons, etc.).

   
 

Lliurament del projecte


Comprimiu tot el material corresponent al projecte en un fitxer ZIP amb el vostre nom d’usuari i la referència del projecte.

  • Exemple: acomell3projecte

Aquest fitxer ZIP ha d'incloure:

    1.- Explicació

    2.- Aplicatiu

    3.- Resta de fitxers utilitzats

 

  Envieu aquest fitxer ZIP al vostre tutor o a la vostra tutora dins els terminis que marca el calendari del curs.
   
 
 
Amunt