Enrera
Mòdul 3a
Utilització de l'Aula de Noves Tecnologies per a la Ciència
  Pràctica
1
2
3
4
   
Exercicis
Exercicis
 
 
  Objectius
 

 

 

 Els objectius d'aquesta pràctica són:

  • Aprendre a exportar un fitxer de vídeo al format AVI.
  • Saber utilitzar els còdecs més apropiats per a l'exportació a AVI d'un fitxer de vídeo.
 
  4. Exportació
 
  Un cop acabada l'edició, és quan s'entra en la darrera fase del procés: l'exportació a un destí determinat, que pot ser a un fitxer avi que es guarda en un directori del disc dur (serà el nostre cas), una cinta de vídeo, un CD, un DVD, Internet...
Abans, però, cal triar la configuració adequada, que faciliti la compatibilitat amb el format de destí del producte final.
   
Pràctica
Exportació a format avi dels fitxers de vídeo
   
  Començareu per recuperar l'arxiu del projecte m3a_p2.stu de la carpeta m3a. Activeu l'opció del menú Archivo | Abrir proyecto. A la finestra que surt, feu clic a sobre de la icona de l'arxiu , amb la qual cosa s'obrirà el programa  Studio 8 amb el nostre projecte de vídeo en el punt on l'havíeu deixat en el mòdul anterior.
Feu clic a l'opció Hacer vídeo i marqueu l'opció AVI.
 
  La informació de la pantalla que apareix, us dóna una idea de la mida aproximada del fitxer de vídeo que es crearà, del còdec de vídeo i d'àudio utilitzat. En el cas de la figura la compressió que porta és la de la cinta de la videocàmera, sense compressió addicional (DV Video Encoder), el format és de 720x576 píxels, la velocitat és de 25 marcs per segon, no conté Audio (Desconectado). Si estiguéssim d'acord amb aquest format i amb la mida del fitxer, el pas següent seria fer clic sobre . Ara bé la compressió que porta la pel·lícula de la cinta de la videocàmera és molt petita i el vídeo ocupa molt espai, per la qual cosa convé configurar l'arxiu amb un còdec que comprimeixi molt més.
   
 

Configurar

 
Feu clic a l'opció Configurar, amb la qual cosa sortirà el quadre de diàleg següent:
 

Es poden observar en les diferents pestanyes les opcions d'exportació que permet el Studio 8:

  • Arxiu de Real Vídeo
  • Arxiu de Windows Media
  • Crear un disc (VCD, SVCD o DVD)
  • Crear una cinta de vídeo
  • Arxiu AVI
  • Arxiu MPEG

Creareu un arxiu AVI.

On diu Compresión, heu de triar un codificador de vídeo. En el moment de triar un compressor, heu de tenir molt en compte que la plataforma de l'ordinador on vagi destinada la pel·lícula disposi també del mateix codificador.
En aquests casos, és aconsellable recórrer als més usuals, els que tenen un caràcter més universal, com ara Cinepak Codec de Radius, Indeo Video 5.10 i Intel Indeo (R) Video R 3.2, anomenat també IR32.

Seleccioneu Cinepack Codec by Radius per exemple.

Podeu variar també l'Amplada i l'Alçada en píxels del vídeo i el nombre de marcs per segon; com més petits siguin aquests valors, menys pes tindrà l'arxiu, però també perdrà en qualitat. Podeu deixar 720x576 i 25 marcs per segon. Feu clic a Aceptar.

L'últim pas serà crear l'arxiu. Feu clic a ; a la finestra que surt poseu-li a l'arxiu el nom , m3a_p4, i feu clic a Aceptar. Comprovareu com canvia per mentre s'efectua el procés de visualització realista. Seguiu-ne l'evolució mirant en el reproductor.

Quan s'hagi acabat el procés i ja estigui fet el vídeo, observareu que amb aquest còdec no hi ha cap relació entre mida estimada de l'arxiu i la mida real, que és molt més gran.

Ja teniu el fitxer preparat per utilitzar-lo a l'editor de vídeo de Multilab.

 
 
Amunt