Curs telemàtic d’autoformació que té per finalitat treballar recursos avançats del processador de textos. En acabar caldrà presentar un projecte de treball de fi de curs.
Aprofundir en les tècniques de processament de textos. Conèixer les aplicacions educatives d’un processador de textos avançat, amb especial atenció a la creació de documents d’ús quotidià a la pràctica escolar, a la confecció de publicacions escolars i a la integració d’informació gràfica. Donar format als documents a partir de la utilització de plantilles i estils.
Professorat de qualsevol nivell educatiu que ja és usuari d’altres processadors de text. És convenient tenir pràctica en el funcionament bàsic de l’ordinador i de les seves principals aplicacions, la navegació per Internet i el servei de correu electrònic. L’admissió al curs no implica, en cap cas, la recepció a títol individual del programari comercial. Cal disposar d’identificador i contrasenya d’usuari/ària de la XTEC.
Els continguts, les pràctiques i els exercicis del curs, estan basats en el programa de processament de textos OpenOffice.org Writer, inclòs en la suite ofimàtica OpenOffice.org 2.1 que podeu aconseguir i descarregar de la web de Softcatalà.
L’OpenOffice.org Writer és una potent eina per crear documents
professionals, informes, butlletins de notícies i fullets. Podeu
integrar fàcilment imatges i esquemes en els documents i crear des de
cartes de negocis fins a llibres sencers amb esquemes professionals,
així com crear i publicar continguts per a llocs web.
També, en la Wiki de Softcatalà, podeu trobar les últimes versions de l’OpenOffice.org en català, tant per a Windows com per a Linux.
Per les seves característiques, us recomanem, per a un correcte accés als materials del curs, que utilitzeu el navegador Mozilla Firefox, que podeu trobar i descarregar de l’adreça web de Softcatala: Mozilla firefox 2.0.0.1\\. El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït, de codi obert, basat en el codi desenvolupat dins el projecte Mozilla.org. Les seves característiques principals són la rapidesa, així com la facilitat d’instal·lació i utilització. El Firefox és una aplicació molt lleugera i ràpida, alhora que compleix amb els principals estàndards d’Internet.
El Firefox incorpora un gran nombre de funcions que en faciliten la utilització: plenament funcional només amb el teclat, barra d’eines personalitzable, administrador de marcadors, integració de cercadors d’Internet (per exemple, amb Google), bloqueig de les finestres emergents no sol·licitades, navegació ràpida en pestanyes separades per a cada web que es visita, administrador de contrasenyes, baixada automàtica i simple de fitxers.
Els sistemes operatius Windows i Linux, porten incorporat programari
per a compressió i descompressió de fitxers. Al CDweb podeu trobar
altres compressors, com ara el 7zip, que podeu fer servir, si s’escau, per comprimir un o més fitxers o carpetes.
El 7-zip
és un compressor i descompressor de fitxers que gestiona els fitxers
7z, ZIP, CAB, RAR, ARJ, LZH, CHM, GZIP, BZIP2, Z, TAR, CPIO, RPM i DEB
amb una ràtio de compressió més alta que programes similars.
A cada participant se li assigna un tutor o tutora que l’assessorarà i l’orientarà en el treball dels diferents mòduls. L’alumnat pot formular les consultes i les preguntes que calgui dins l’entorn educampus. Per aquest mètode, pot demanar orientacions, suggeriments i recomanacions per desenvolupar el treball. La persona responsable de la tutoria farà un seguiment personal del procés de cada participant basant-se en els exercicis realitzats.
A l’aula virtual del curs, es poden expressar els dubtes a través dels fòrums o de la tutoria.
Els exercicis s’han de lliurar dins l’entorn educampus. A l’apartat Exercicis de cada mòdul, trobareu, per a cada exercici, la indicació sobre la manera de lliurar-lo.
Quan hàgiu finalitzat els exercicis d’un mòdul, a la Tutoria de l’educampus, envieu un missatge al vostre tutor/a. El missatge ha d’incloure, adjunts, els exercicis del mòdul corresponent que heu fet.
Vegeu el calendari de l’activitat.