Enrera

Mòdul 1 Llengua I
Aplicació de les TIC a Primària---
Pràctica 
 

Un dia a la platja

Aquesta pràctica es desenvolupa dins l'àrea de llengua: anglès.

Està orientada a l'alumnat del cicle mitjà de primària.

Amb aquesta pràctica es pretén aconseguir:

  • Objectiu TIC: Instal·lar i navegar per un CD-ROM. Capturar l'escena d'un conte (el contingut d'una pantalla). Utilitzar un editor gràfic a nivell bàsic: enganxar la imatge, canviar-li els atributs (colors) i desar el document en format GIF i JPG.
  • Objectiu curricular: Desenvolupar el llenguatge oral i escrit en la descripció d'una imatge. Utilitzar correctament el vocabulari de descripció a la llengua anglesa.
  • Material a utilitzar: CD-ROM Just Grandma and me, o qualsevol altre que contingui exercicis interactius.

 

Desenvolupament de la pràctica

Crear una làmina de dibuix com a centre d'interès per treballar la descripció de forma oral o escrita de la llengua estrangera.

  1. Obriu i observeu les pantalles del CD-ROM Just Grandma and me o qualsevol altre dels contes multimèdia de la col·lecció Living Books, de Mercer Mayer (Random House, Broderbund company).
  2. Adoneu-vos que alguns CD-ROM, com ara és el cas, demanen una resolució gràfica diferent de l'habitual per executar-se. Aquest demana treballar només a 256 colors.
  3. En qualsevol escena del conte interactiu seleccioneu una pantalla que us agradi i captureu-la. La podeu utilitzar com una fitxa de l'alumne per tal de facilitar l'exploració pedagògica del conte.
  4. Obriu el programa de dibuix GIMP i enganxeu-hi la pantalla capturada.
  5. Guardeu el resultat en un fitxer a la carpeta del curs o en un disc que porti per nom grandma (preferiblement en format GIF o JPG).

Suport sobre l'ús de les eines

Veure-ho fet?


Ampliació

Anem a modificar la pantalla. Escriviu amb l'eina d'escriptura de l'editor gràfic el vocabulari específic que treballeu en la làmina, noms, adjectius, etc...

  1. Recupereu amb el programa GIMP el fitxer grandma desat anteriorment.
  2. Seleccioneu la icona Text de la caixa d'eines. També podeu accedir a l'eina al menú Eines | Text..
  3. Un cop seleccionada aquesta eina, podreu determinar a la part inferior de la caixa d'eines paràmetres de l'eina text com: tipus de lletra, la grandària i altres aspectes: justificació, sagnat, espaiat de línia.... Marqueu un tipus de lletra MS Sans Serif, 23 punts i amb negreta.
  4. En clicar a sobre de la zona de la imatge on volem que aparegui el text, es desplegarà la finestra de l'Editor de text. Escriviu el text a incloure a la imatge i observareu que a mesura que l'aneu clicant a la finestra de l'editor, ens va apareixent a la imatge. Escriviu el nom d'alguna de les coses en anglès. Apareixerà el primer rètol que podeu acabar d'ajustar dins de la imatge. I així tants elements com vocabulari voleu treballar. El text que s'ha afegit a la imatge ocuparà per defecte una nova capa que portarà per nom tot el text que heu clicat
  5. Si no heu encertat exactament la posició on volieu col·locar el text o senzillament el voleu canviar de lloc ho podeu fer amb l'eina Mou les capes i les seleccions
  6. Deseu el resultat en un fitxer a la carpeta del curs o en un disc que porti per nom grandma2 (preferiblement en format GIF o JPG).

Suport sobre l'ús de les eines

Veure-ho fet?