Enrera
Bloc D Primària
Formació en MAV en centres educatius
Imprimir
Pràctica DP119. Utilitzem el Real Player per escoltar la ràdio.
   
Desenvolupament de la pràctica
   
Pràctica

En aquesta pràctica provarem d'escoltar una emissora de ràdio a Internet a través del Real Player. Aquest programa és un dels més estesos en el món d'Internet. Si donem un tomb per la seva pàgina web veurem algunes de les seves possibilitats: http://spain.real.com/guide/?

El programa Real Player sol oferir grans prestacions a l'hora de reproduir fitxers de so i d'imatge de gran varietat de formats. Una d'aquestes prestacions és escoltar la ràdio. És per això que l'hem adoptat per a aquesta pràctica.

A) Instal·lació de Real Player

El programa el podem descarregar gratuïtament de l'adreça http://www.spain.real.com/
Una vegada som en aquesta adreça hem de seguir les instruccions. La seva instal·lació és pràcticament automàtica.

Per aconseguir la versió gratuïta heu de clicar on marca la fletxa i seguir les instruccions que vagin apareixent a la pantalla.


Espereu que el programa es descarregui al vostre ordinador. A partir d'aquest moment el programa s'autoinstal·larà i només haurem de donar conformitat a tot el que ens demani.

B) Escoltem una emissora.

Un cop tenim el programa instal·lat ja estem en condicions d'escoltar programes radiofònics que estiguin disponibles a la xarxa.

- Obrim el Real Player.

El Real Player porta incorporat un web propi que és un cercador especialitzat en emissores de ràdio i altres fragments de so i imatge que estan a la xarxa (cançons, música, vídeoclips...).

- Triem la carpeta de la ràdio.

Un cop dins cliquem, per exemple, ràdios d'Espanya.

Automàticament apareixen diferents pàgines d'emissores de ràdio. Clicant damunt del corresponent play les podrem sentir.

  •    Si sabeu el nom d'un programa o emissora, podeu provar de trobar-lo o comprovar si aquesta cadena emet per Internet. Per fer-ho heu d'escriure el seu nom al petit formulari de cerca del marge superior dret que hem remarcat a la imatge.

  •    Proveu de fer anar altres carpetes (MÚSICA, DEPORTES...) i també algunes cerques de programes radiofònics que conegueu.
 
Amunt