Enrera
Bloc D Primària
Formació en MAV en centres educatius
Imprimir
Pràctica DP104. Organitzem la nostra carpeta d'adreces sobre mitjans.
   
Desenvolupament de la pràctica
   
Pràctica

Quan entrem en un pàgina web amb qualsevol dels dos navegadors (Explorer o Firefox), podem guardar la seva adreça per tal de tornar a visitar-la quan vulguem sense necessitat de tornar a buscar la pàgina o bé escriure de nou la seva adreça a la barra d'adreces del navegador. La gran quantitat d'adreces de pàgines web interessants que podem arribar a desitjar guardar sobre una temàtica determinada, pot arribar a crear-nos problemes a l'hora de plantejar-nos la seva ràpida i efectiva localització posterior. És important organitzar-se, doncs, per tal d'aconseguir tenir una llibreta d'adreces web el més útil possible.

Qualsevol dels navegadors que habitualment utilitzem (Explorer o Firefox), porta incorporat una llibreta d'adreces que podem personalitzar (afegint-hi i eliminant carpetes com si d'un administrador de fitxers es tractés), i omplint amb aquelles adreces de les pàgines web que vulguem conservar. Aquesta llibreta d'adreces rep el nom de Favoritos en el navegador Explorer i de adreces d'interès en el Firefox. En aquesta pràctica proposem fixar-nos i treballar dues qüestions: com utilitzar aquestes llibretes d'adreces, i dissenyar un model d'organització per tal que els diferents temes sobre mitjans quedin clarament agrupats i resultin fàcilment localitzables posteriorment.

A.- La utilització de la llibreta d'adreces.
Prenem com a model el navegador Explorer (les llibretes de tots dos navegadors funcionen de manera similar).

  1. Obrim l'Explorer i visitem una una pàgina web que desitgem guardar.

  2. Una vegada s'ha carregat la pàgina, anem al menú Favoritos | Organizar Favoritos. Se'ns ofereix la possibilitat de crear tantes carpetes com vulguem per col·locar-hi posteriorment les adreces que vulguem guardar. Creem, per exemple, una carpeta amb el nom mitjans, fent clic al botó Crear carpeta. Premem després el botó Cerrar.



  3. A partir d'ara podrem guardar l'adreça en aquesta carpeta. Només caldrà anar un altre cop a Favoritos | Agregar a favoritos. Li posarem un nom que ens ajudi a recordar-la i la guardarem dins de la carpeta seleccionada.



  4. Cada vegada que vulguem anar a la pàgina l'adreça de la qual hem guardat, només caldrà buscar el seu nom a Favoritos i clicar-hi damunt. Si estem connectats a Internet la veurem de nou.



  • Proveu de fer el mateix amb la llibreta d'adreces del Firefox. Observeu que tot i canviar els noms, el procediment és similar.

B.- L'organització de la carpeta d'adreces sobre mitjans de comunicació.

Ja hem vist com es poden crear carpetes i subcarpetes d'adreces dins de Favoritos i com s'hi pot guardar una adreça. Ara proveu d'organitzar la carpeta d'adreces sobre mitjans de comunicació del vostre navegador, creant diferents carpetes, eliminant-les... i ficant i esborrant adreces web dins d'elles.

Per fer-ho us proposem organitzar una estructura de carpetes el més personalitzada possible, tenint present tres aspectes fonamentals:

  1. Tenir presents 5 grans blocs: cinema, televisió, ràdio, premsa i revistes.

  2. Establir criteris de selecció/classificació: interès tècnic, pedagògic, teòric, temàtic, d'aplicació directa a l'aula...

  3. Els noms de lescarpetes i/o subcarpetes, així com de l'etiqueta de cada pàgina guardada, han de ser clars i amb informació rellevant, facilitadora d'una ràpida localització de qualsevol document.


  •     A partir d'aquestes tres indicacions i amb l'ajut de l'exemple, us proposem crear i organitzar una carpeta dins de Favoritos en què hi haureu de guardar les següents adreces web:

http://www.diariandorra.info/
http://ct.dir.yahoo.com/Mitjans_de_comunicacio/televisio/cadenes/
http://www.revistainfancia.org/
http://victorian.fortunecity.com/muses/116/
http://www.edu365.com/eduradio/patim3.html
http://www.estudiantes.elpais.es/

 
Amunt