Enrera
Bloc C
Formació en MAV en centres educatius
Imprimir
Pràctica C139. Studio 8: Edició amb músiques de fons
   
 

Seguim amb l'edició. Ara toca posar una música de fons. Les músiques poden ser de dos tipus.

1- Generades pel mateix programa.

2- A partir d'un CD d'àudio convencional.

De moment l'Studio 8 no ofereix la possibilitat d'inserir arxius ni mp3 ni wma. Potser amb el temps s'adonaran que avui dia és vital aquesta opció.

 
Desenvolupament de la pràctica
   
Pràctica

1- Músiques generades pel mateix programa: La qualitat no és massa gran però ens pot salvar en moments que no tenim la música que voldríem.

Selecionem l'opció Generar música de fondo.

Tenim tres columnes. A la primera podem selecionar l'estil de la música que busquem. A la segona triarem la cancó i a la tercera quina versió de la cançó volem. Aquesta última normalment el que fa és que varia la instrumentació. Això vol dir que canvia els instruments i li dóna un timbre diferent.

Durant la selecció podem escoltar-les clicant Vista previa. Quan ja la tinguem triada li direm Añadir a película.

Hem de considerar que quan ja la tinguem a la línea de temps podem allargar-la o escurçar-la tant com sigui necessari.

2- Afegir música des d'un CD d'àudio: en primer lloc necessitem tenir un CD amb el tema o els temes que ens interessin.

Per obrir el següent menú ho farem per Añadir música del CD.

 

S'obre:

Hem de seleccionar la pista i dir-li quants segons en volem i si no volem que comenci a l'inici de la pista. Finalment sols queda Añadir a película.

 

*VOLUMS: Fins ara en la pràctica anterior i en aquesta mateixa hem anat introduint so. Quan ja l'hàgim posat ens trobarem, de ben segur, el problema dels volums. Els podeu modificar de dues maneres.

La primera a temps real amb els controladors que trobareu a l'opció canviar volumen de la caja de herramientas o clicant sbre una línea vermella que apareix a sobre de cada pista o so a la línea de temps i reflecteix el volum. Quan més cap a dalt més volum i el contrari. Podeu fer-hi els punts vulgueu.

 

1- Recupereu l'arxiu fet en pràctiques anteriors i afegiu-hi primer una música generada pel mateix programa, i deseu-lo com a Prac139a, i una inserida des d'un CD desada com a Prac139b.

2- Modifiqueu volums.

3- Compareu quin és el millor resultat al vostre parer i gust.

     
 
 
Amunt